Huys van Puur Yoga

Les aanbod:

Over de lessen van Eva:

Hatha Yoga is één van de oudste vormen van yoga, en vormt de bron van vrijwel alle vormen van yoga die in het westen gegeven worden. Hatha bestaat uit de woorden Ha en Tha wat in het Sanskriet respectievelijk zon en maan betekent. Hiermee wordt verwezen naar het evenwicht tussen tegengestelde concepten. In deze yoga (net als in het hele leven) kom je allerlei tegenstellingen tegen zoals inademen en uitademen, aanspannen en loslaten, kracht en zachtheid, mannelijk en vrouwelijk, geven en ontvangen, beweging en stilte…
Hatha yoga is voor mij de oorsprong… een fundament waaruit ik kan putten. Niet alleen voor wat betreft de yogabeoefening maar ook op andere momenten… in de opvoeding van mijn kinderen.. in het vinden van balans in mijn leven… in het omgaan met verdriet… voor dit alles geeft de yogafilosofie mij handvaten en toont een weg om via liefdevolle vriendelijkheid de uitdagingen van het leven aan te gaan.
In het leren kennen van mijn lichaam en ontdekken wat mij beweegt ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen. Wat een heerlijkheid om de verbinding te kunnen maken tussen hoofd en hart! De kern van Hatha Yoga is voor mij in je eigen kracht gaan staan. Met veel liefde en betrokkenheid draag ik dit uit aan mijn cursisten. Voel je welkom!

Over de lessen van Dave:

Ik werd geraakt door Ashtanga yoga gedurende een periode in mijn leven van spanning en stress. Door het beoefenen van yoga merkte ik dan ik kon ontspannen, meer dan bij welke sport dan ook. Tijdens yoga, denk je namelijk aan niets. Je bent alleen gefocust op de adem.
Tijdens een workshop van David Williams heb ik ervaren wat yoga echt is. En dat eigenlijk de adem een van de belangrijkste onderdelen is. Hierdoor is de adem, mijn grootste vriend geworden.

Ashtanga yoga werkt met een specifieke reeks van lichaamshoudingen, die in elkaar overvloeien door adem en beweging samen te laten verlopen. Hierdoor ontstaat meditatie in beweging.

Deze methode verwerk ik in mijn lessen.