Zwangerschaps Yoga

Welkom in de wondere wereld van je zwangerschap, want echt, elke keer is het weer een wonder. Zwanger zijn is een magische en bijzondere tijd waarin je lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden.

Zwangerschapsyoga is een manier om bewust tijd en innerlijke ruimte vrij te maken om daar in deze periode van je leven bij stil te staan. Het is een manier om vertrouwen te krijgen in je eigen kracht en lichaam, in verbondenheid met je kind.

Yoga is een eeuwenoud systeem dat voornamelijk gebruik maak van asana`s (lichaamshoudingen),dynamisch en/of statisch,vaak gecombineerd met de ademhaling. Een zachte bewegingsleer om je lichaam en geest positief te ervaren.

Zwangerschapsyoga is een goede manier om actief met je lichaam bezig te zijn, intensief contact met je kindje te maken,je voor te bereiden op de bevalling en te (leren) ontspannen.

Wat komt er allemaal aan bod?
– houding (belangrijk voor je rug en bekken)
– asana’s (yoga houdingen)
– adem
– bekkenbodem-oefeningen
– zwangerschapsbeleving
– bevalling, opvangen weeën / geboorteproces
– informatie
– ontspanning

Je kunt beginnen met zwangerschapsyoga vanaf de 20e/25e week van de zwangerschap en doorgaan tot de bevalling. De groep bestaat uit maximaal 12 cursisten. Het is raadzaam niet te lang te wachten met opgeven voor de lessen.
Er worden ook partnerlessen gegeven. Deze zijn 1x per maand en zijn bij de lessen inbegrepen.
Daarin wordt aandacht besteed aan de beleving van de zwangerschap en de bevalling samen met je partner. Hoe je partner jou het beste kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Lestijden en prijzen
Dinsdagavond 20:00 – 21:15

De zwangerschapsyoga bij Huys van Puur bestaat uit een pakket van 12 lessen, inclusief een partnerles, een introductie babymassage en een reader met informatie. De kosten voor dit pakket zijn € 136. Het is raadzaam om minimaal deze 12 lessen te volgen om je de technieken eigen te maken en vertrouwd te raken met zwangerschapsyoga. Daarnaast is het altijd mogelijk om meer lessen te volgen. Je kunt beginnen vanaf de 20e/25e week van je zwangerschap en gaat door tot aan je bevalling.